2009 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

"Silva metodas" Genialumo ir lyderystės sąsajos

Seminaras Klaipėdoje

I. Genijus - kas tai?

Genijaus samprata Silva metodo kontekste. Kairiojo ir dešiniojo pusrutulių teorija. Šiuolaikinis mokslas apie smegenų darbą ir pasąmonės įtaką mūsų kasdienybei.

II.Genialumo instrumentai:

1. Atsipalaidavimo kontrolė

Atsipalaidavimas yra vienintelė durys į sėkmingesnį gyvenimą. Išmoksime valdyti neigiamas emocijas ir stresą.

2. Savęs pažinimas

Kartais didžiausios kliūtys slypi mūsų viduje, praeities išgyvenimuose, nuoskaudose, įsitikinimuose. Tik pažinus save ir suvokus vidinius blokus galima efektyviai siekti savo tikslų ir gyventi pilnavertį gyvenimą.

3. Sėkmingos vizualizacijos dėsniai.

Kaip bebūtų keista didžioji dalis sėkmės gyvenime priklauso ne nuo žinių ar įdėto darbo, bet nuo gebėjimo įsivaizduoti. Vaizduotė yra pats galingiausias žmogaus įrankis, kuriuo naudojasi sėkmingiausi pasaulio sportininkai, politikai ar verslininkai. Belieka ir mums pažinti jos veikimo dėsnius...

4. Tikslų kėlimas ir formavimas

Didžioji šiandieninio žmogaus problema yra suvokti kas jis yra ir ko jis nori iš savo gyvenimo. Gyvenimas be tikslo yra tarsi plūduriavimas vidury bekraščio vandenyno laukiant kol papūs tinkamas vėjas. Vienas iš gyvenimo dėsnių teigia: „Jei jūs neplanuosite savo gyvenimo, tai už jus padarys kas nors kitas“. Todėl aptarsime svarbiausius tikslų kėlimo ir siekimo kriterijus.

www.silvametodas.lt